Eigen code en functies toevoegen aan WordPress of WooCommerce

WordPress en WooCommerce hebben standaard vele functionaliteiten. Als je wat langer met beide content management systemen werkt zul je toch merken dat er een aantal functionaliteiten missen. Deze kun je zelf toevoegen. Hier lees je hoe.

Eigen code (PHP) toevoegen

Eenvoudig eigen code toevoegen aan je WordPress of WooCommerce installatie gaat eigenlijk altijd via de diverse beschikbare template files. Dit zijn de bestanden welke gezicht geven aan een pagina of onderdeel daarvan.

Om volledig update proof te blijven dien je altijd een kopie te maken van het template bestand welke je wilt wijzigen. Deze kopie pas je aan en upload je in de juiste folder in je eigen actieve WordPress of WooCommerce theme.

Eigen functies (PHP) toevoegen

Eenvoudig eigen functies toevoegen aan je WordPress of WooCommerce installatie gaat eigenlijk altijd op één van de volgende manieren: Handmatig via een bestand of in je WordPress backend via een plugin.

Handmatig via een bestand

In je actieve WordPress of WooCommerce theme folder map tref je hoogstwaarschijnlijk een bestand met de naam functions.php aan. Dit bestand kun je uitbreiden met eigen functies. Het nadeel van deze manier is wel dat dit niet volledig update proof is.

Dat betekent dat als je jouw WordPress of WooCommerce theme update, de aanpassingen verloren gaan. Update je jouw theme nooit? Dan is dit een veilige en update proof optie. WordPress en WooCommerce zelf kun je trouwens altijd wel gewoon veilig updaten zonder dat jouw code en functies verloren gaan.

In je WordPress backend via een plugin

Om helemaal update proof te zijn kun je gebruikmaken van de gratis Code Snippets plugin. Wij hebben deze plugin zelf ook draaien.

Code Snippets is een eenvoudige en schone manier om eigen functies toe te voegen aan je WordPress of WooCommerce installatie. Het werken met een functions.php bestand is hierdoor niet meer nodig. Daarnaast kun je iedere functie apart opslaan en (de)activeren. Zeer veilig en overzichtelijk.


Dennis Dallau

Dennis is vroeger veel met digitale muziek bezig geweest. Een nummer 11 notering in de Nationale single Top-100 en een videoclip op TMF tot gevolg. De laatste 10 jaar richt hij zich volledig op Internet. Magento, Joomla en WordPress, Dennis kent ze allemaal. Momenteel ligt de focus vooral nog op WordPress al dan niet in combinatie met WooCommerce.

Geef een reactie

Zelf aan de slag

Laatste reviews

Onze gegevens

iWebbers rechtsvorm
iWebbers
Rechtsvorm: VOF
iWebbers postadres
Charactostraat 61
2909 PM Capelle a/d IJssel
iWebbers telefoon
+31 10 823 22 79
+31 6 412 99 325
iWebbers administratie
KvK: 53689879
Btw: NL850977289B01
© 2019 iWebbers. Alle rechten voorbehouden.